O față, părul și corpul bine îngrijite sunt semnul distinctiv al oricărei doamne. În același timp, aspectul prezentabil va depinde de procedurile cosmetice care se efectuează zilnic.
Cosmetologia estetică este un domeniu al cosmetologiei care are ca scop menținerea tinereții și combaterea semnelor îmbătrânirii. Centrele medicale și saloanele de înfrumusețare oferă astfel de servicii.
Desigur, procedurile de întinerire se pot face acasă, dar este mai bine să consultați un specialist. Aici, toate procedurile estetice pentru întinerirea pielii sunt efectuate strict conform prescripției unui dermatolog-cosmetolog. Dacă întineri în mod regulat, poți arăta mult mai tânăr decât vârsta ta.
Proceduri profesionale în cosmetologie
Ritmul modern nu este întotdeauna capabil să ofere femeilor posibilitatea de a găsi timp pentru a-și menține tinerețea și frumusețea. Nu toate procedurile la domiciliu pot elimina ridurile fine sau pot strânge ovalul feței. În astfel de cazuri, trebuie să apelați la profesioniști pentru ajutor. Cosmetologia estetică include terapia non-chirurgicală.
Acest tip de cosmetologie reprezintă o gamă largă de proceduri care se efectuează pe echipamente speciale folosind produse cosmetice profesionale:
- Bio-întărire.
- Conturează plasticul.
- Plasmolifting.
- Ridicarea firului.
- Mezoterapie.
- Biorevitalizarea.
- Cojile chimice.
- Mărirea și corectarea buzelor.
- Corectarea ridurilor.
- Facelift.
- Corecția conturului feței.
- Ridicarea vectorului.
Caracteristicile tehnicilor de injectare
Tehnicile au fost dezvoltate pe baza îndepărtării microdozelor anumitor agenți sau cocktailuri din acestea în epidermă la o adâncime de 1, 5 până la 6 mm. Pentru astfel de injecții, se folosesc seringi cu ace subțiri scurte sau un aparat special - un mesoscooter.
Se utilizează vitamine, aminoacizi, acid hialuronic, botox, enzime și ingrediente naturale. Această tehnologie modernă este o alternativă bună la chirurgia plastică. Drogurile acționează asupra zonelor cu probleme. Datorită acestui fapt, în scurt timp, fără incizii cu bisturiu, puteți strânge ușor ovalul feței, puteți scăpa de riduri și puteți crește elasticitatea pielii.
Tehnica de injectare este eficientă pentru întinerirea oricărei părți a corpului: decolteu și gât, față, brațe, șolduri, precum și modelarea generală a corpului. Primul rezultat poate fi văzut după 1-2 proceduri. Cursul este de la 8 la 10 sesiuni.
Descrierea generală a mezoterapiei
Anumite cocktailuri sunt injectate sub piele cu un ac subțire. Aceste substanțe, când ajung în zona cu probleme, încep să stimuleze producția de elastină și colagen, declanșând o rată metabolică mai lentă și îmbunătățind circulația sângelui.
În acest caz, selecția medicamentului trebuie efectuată în mod individual pentru fiecare pacient, luând în considerare modificările legate de vârstă, grăsimea corporală, prezența vergeturilor și starea generală a pielii.
Mezoterapia poate rezolva în mod eficient următoarele probleme:
- Pierderea parului.
- Deshidratarea și uscăciunea dermei.
- Celulita
- Puffiness.
- Manifestări de post-acnee și acnee.
- Vergeturi și cicatrici.
- Pigmentare.
- Arsuri.
Această tehnică nu are restricții de vârstă și disconfortul este minimizat. Efectul după procedură persistă destul de mult timp.
Contraindicațiile pentru procedură sunt:
- Sarcina.
- Boli ale vaselor de sânge și ale sângelui.
Biorevitalizarea pentru întinerirea pielii
Această activitate se bazează pe introducerea acidului hialuronic în piele. Odată cu vârsta, cantitatea sa în organism scade. Ca urmare, apar primele semne de ofilire: uscăciune, linii de expresie, un ten plictisitor, o scădere a elasticității dermei și a tonusului pielii.
Tehnica de biorevitalizare este oarecum similară cu mezoterapia: pe pielea curățată se aplică un gel anestezic, după care cosmetologul face o serie de injecții. Procedura este recomandată pentru toate zonele corpului. Un rezultat pozitiv poate fi văzut după prima sesiune, în următoarele două săptămâni, efectele se vor intensifica.
După întregul curs al procedurilor, pacientul scapă de ridurile profunde, pielea de pe față este strânsă, dobândind un aspect sănătos și strălucire naturală. Rezultatul după un astfel de eveniment cosmetic durează 24 de luni.
Contraindicații pentru procedură:
- Boli oncologice.
- Inflamatie la locul injectarii.
- Sarcina.
- Probleme de coagulare a sângelui.
Botox pentru corectarea ridurilor
Principalul motiv pentru apariția ridurilor pe față sunt expresiile faciale active, manifestarea emoțiilor. Procedura de corectare a ridurilor se bazează pe blocarea impulsurilor neuromusculare. Pentru aceasta, se utilizează substanța activă Botox, care este o toxină toxină botulinică cu nivel scăzut. Acest medicament nu poate scăpa complet o femeie de riduri, dar timp de șase luni mușchii părții superioare a feței își pierd mobilitatea.
Datorită corecției profesionale cu ajutorul Botox, puteți netezi pielea și, în același timp, puteți menține expresiile faciale naturale. Dozajul pentru procedură trebuie selectat individual, luând în considerare datele inițiale ale pacientului.
Tehnica este după cum urmează: cu un ac subțire, agentul este injectat în zone cu riduri mobile, de exemplu, fruntea, arcul frunții, colțurile ochilor. Durata procedurii nu depășește 15 minute. În primele două săptămâni după acest eveniment, nu este recomandat să vizitați solarul și sauna.
Contraindicații pentru procedură:
- Perioada de alăptare.
- Perioada de sarcină.
- Boli infecțioase.
- Tuberculoză.
Corectarea contururilor feței cu umpluturi
Un umplutură este un gel care se face pe bază de acid hialuronic. Cu ajutorul său, spațiul subcutanat al ridurilor este umplut. În funcție de starea inițială a conturului feței, profesionistul selectează tipul de umplutură pentru pacient. În același timp, ridurile mimice sunt umplute cu o textură ușoară în stratul superior al epidermei. Ridurile profunde pot fi îndepărtate cu geluri care au doar o textură densă în straturile medii.
Durata unui astfel de eveniment este de la 30 la 40 de minute în regim ambulatoriu. Pentru confort, se aplică anestezie prin aplicare. În procesul de modelare a ovalului, un profesionist cu un ac subțire injectează gelul local sub pliuri.
Umpluturile nu sunt capabile să provoace o reacție alergică și nu rămân urme de injecții. Timp de câteva ore după o astfel de corecție, se poate observa o ușoară roșeață în zona de administrare a medicamentului. Rezultatul unui astfel de eveniment cosmetologic durează de la 10 la 12 luni. Se dizolvă singur, fără a provoca disconfort.
Contraindicațiile pentru conduită sunt după cum urmează:
- Perioada de sarcină.
- Inflamație în zona de injectare.
- Boli infecțioase.
Conturează materialele plastice
Această procedură se efectuează folosind materiale de umplutură care se realizează pe bază de acid hialuronic. Această tehnică de injectare permite pacientului să corecteze forma obrajilor, a pomeților, a bărbie, să scape de pliurile nazolabiale, să netezească relieful pielii și să elimine picioarele corbii.
Eficiența, tehnica de injectare și contraindicațiile sunt aceleași ca și pentru corectarea conturului feței folosind materiale de umplutură.
Mărirea și remodelarea buzelor
Pentru a restabili buzele, dându-le forma anterioară sau pentru a simula una nouă, se folosește un gel pe bază de acid hialuronic. Datorită utilizării unui material de umplutură, se creează volumul necesar, contururile sunt mai expresive, moleculele de apă sunt atrase, în timp ce saturează derma cu umiditatea necesară.
Înainte de începerea procedurii de mărire sau corectare, se aplică un unguent anestezic pe buze, după 30 de minute buzele sunt curățate cu un șervețel, iar specialistul procedează la injectarea gelului.
Pacientul nu simte durere, dar ușoară roșeață și umflături pot persista timp de 2 zile. Pentru prima săptămână după procedură, nu este recomandat să vizitați solarul și sauna, să atingeți și să frecați suprafața buzelor.
Contraindicații pentru mărirea și corectarea buzelor:
- Intoleranță individuală.
- Boli ale sângelui.
- Alăptarea și perioada de sarcină.
- Luarea de medicamente anticoagulante.
Descrierea pielii plasmolifting
Procedura de plasmolifting se desfășoară în două etape:
- Sângele este prelevat și purificat într-un separator special pentru centrifugă. Aici sângele este împărțit în masă eritrocitară și plasmă. Cu o curățare repetată, trombocitele sunt concentrate în plasmă.
- Pacientul este injectat cu plasmă purificată în zonele cu probleme pentru a stimula funcția regenerativă. Această substanță începe să provoace o eliberare crescută de colagen, acid hialuronic și elastină, care sunt responsabile de elasticitatea și tinerețea pielii.
Această procedură este indicată pentru căderea, hiperpigmentarea, ridurile, post-acnee și scăderea ovalului feței, nu provoacă consecințe negative.
Contraindicații pentru ridicarea plasmei:
- Boli oncologice.
- Boli ale sângelui.
- Diabet.
Ridicați cu fire
O ridicare a firului este o metodă clasică de întărire a feței. În acest caz, cadrul feței este creat folosind fire de aur. Metalul de cel mai înalt standard este introdus în derm cu ajutorul instrumentelor speciale. Polipropilena este, de asemenea, utilizată ca material pentru fire. Durata procedurii este de aproximativ 1 oră.
După acest eveniment, pielea feței este uniformizată, dobândind o strălucire naturală, fermitate și un ten sănătos.
Eficacitatea procedurii este de la 5 la 15 ani.
Contraindicații pentru strângerea firului:
- Boli oncologice și infecțioase.
- Alăptarea și perioada de sarcină.
- Excesul de piele din zona cu probleme.
Eficacitatea ridicării vectoriale
Biomaterialele sunt folosite ca fire pentru cadru, care se dizolvă pe o perioadă lungă de timp: fire mesothread, policaprolactonă, acid polilactic.
Acest medicament îndeplinește mai multe funcții simultan:
- Oferă un efect de ridicare.
- Începe procesul de regenerare celulară.
- Creează un cadru care împiedică pielea să se lase.
Spre deosebire de mezoterapie, ridicarea vectorială poate avea un efect pozitiv până la 4 ani.
Contraindicații:
- Boli virale.
- Procese inflamatorii în zona injecțiilor.
- Tendința de a dezvolta cicatrici cheloide.
- Alăptarea și perioada de sarcină.
Cojile chimice
Peelingul este o procedură care are ca scop îndepărtarea straturilor întărite ale dermei. Pacientul scapă de riduri, piele lăsată, pete de acnee și pigmentare.
Eficacitatea acțiunii va depinde de substanța activă. Cosmetologii folosesc acizi de migdale, salicilici, tricloracetici, lactici și glicolici ca peelinguri.
Durata recuperării după procedură va depinde de profunzimea expunerii - poate fi de la câteva ore până la 10 zile.
Experții recomandă desfășurarea peelingurilor chimice într-un curs, de la 7 la 10 sesiuni, de 1-2 ori pe an.
Contraindicații pentru descuamarea chimică:
- Couperose.
- Intoleranță la componente.
- Inflamație și răni deschise pe piele.
- Boala de inima.
Înainte de a utiliza orice procedură anti-îmbătrânire, trebuie să consultați un specialist. Pentru a evita consecințele negative, cosmetologul prescrie o serie de teste și analize pentru reacția pielii.